Когато висшите ни кръгове проституират,
двулични са и порочно лицемерни,
как българите да не емигрират
отблъснати от гледките до болка скверни?
Когато заплатите не стигат,
а пенсиите са гарант за глад,
как българите да не емигрират?
Та кой желае да живее в ад?
Когато законите ги газят и убиват
всички със пари и власт,
как българите да не емигрират?
И спирам със въпросите си аз.
Безброй такива мога да задам, но туй е
тема, която всеки може да я продължи.
Промяна искаме, но кой ли ще ни чуе?
Май емигрирали са... и щастливите ни дни...
25.10.2017.
© Георги Каменов All rights reserved.