Лъжа и Истина във "брачно ложе".
За пари в любов се вричат.
Къде си, всемогъщи Боже?
Живота ни на ад обричат.
Къде е? Твоето правосъдие.
Защо е? Дявола сред нас.
Виня те днес! във тесногръдие,
не виждам в нищо твойта власт
Разсъблече той, Рогатия, жените.
Превърна чувствата в пари,
прогони от душите ни мечтите.
Вярност, дълг, морал ги изгори.
Истината във калта с лъжата.
Зачатието свято - в похот, в грях.
Погреба във позор мечтата
с кикотещ долен женски смях.
Нима е всичко днес лъжа, измама?
Представят ни я уж за идеал.
В една разголена реклама
на прасе, въргалящо се в кал.
© Динко Милев All rights reserved.