May 20, 2021, 10:48 AM

Къде зимуват раците 

  Poetry
1311 0 2

 

Къде зимуват раците? Не зная!
Не искам и да зная за това.
Светът е пумпал, искам да мечтая,
а не да ми налагат правила. 

 

И раците обичат топло лято
и крачат смело, въпреки назад.
Крачката е цел, стремеж и дело.
Морето е живот, не малък град. 

 

А раците, усетят ли студено,
на място като камъка стоят.
Сравнението тук е опростено
в сложния от чувства морски свят. 

 

Уж лято е, а мен ми е студено,
чрез спомените връщам се назад.
Рачешки се чувствам, а до мене,
камъни се движат и мълчат. 

 

Очаквам някой с глас да проговори,
но липсва нещо в хорската душа...
Къде зимуват раците не споря,
но зная, че жадуват топлина. 

 


 

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Копнежно и красиво!
  • Ах, как жадуват човешка топлина
    и в тъмното до рамо да се сгушат...
    да забравят всяко чувство за вина
    и нежни звуци сънено да слушат...
    ...
    опит за поетичен отговор... Поздрав!
Random works
: ??:??