Крепостта...
се превърна в затвор все по-тесен.
Чуждото...
спокойствие ми вдъхна и преобрази се в храм.
Познатото... с любов ме задуши,
рязко разтресе ме!...
Далечното... дари ме със сълза от всеки цвят...
...
И пак не знаех в кой сън живея?...
И пак не знаех кой блян бълнувам?...
Не знаех... Нищо!...
...
Два дома!...
И двата дават...
Две истини!...
И двете вземат...
...
И все отнемат...
...
Мислите...
...
Където не са...
...............................
© Лилия All rights reserved.
Интересен стих, Лили!