КЪЛБОТО ОТ МЕЧТИ
Кълбото кухо, сглобено от мечти,
изпълнено до край с надежди,
обливано от морските вълни,
нашепва за спомените прежни…
Спомени за стари времена,
за минали слънца, планети
и влюбени, изживели любовта,
запечатали я тайно в комети…
И всяка нова слънчева земя
получава своя дар космичен –
спомени за мъж и за жена,
били влюбени в свят кармичен…
Мнозина са винаги избраните
да узнаят за любовната омая,
но малцина са и тук призваните
да живеят с обич като в рая…
© Лиляна Благоева Андреева All rights reserved.
Образен и хубав стих!