Изпратихме двайста година
без сняг, без радост, а с мъка,
заклещени във карантина,
в очакването за разлъка!
Войната си върви, не спира
смъртоносния си поход!
На всеки сто един умира,
оставил близки, дом и доход!
Кънти във всеки божи храм
/джамия, църква, синагога/
със страх, с надежда и със срам
неистово молба към Бога!
Ти, който ни създаде, Боже,
от светъл дух, вода и глина,
животец дай ни, ако може,
без маски и без карантина!
Кълнем се: всяко зло, което
вселило се е в нас с охота,
ще пъдим с ярост чак дордето
трайно възкресим Доброто!
© Исмаил Али All rights reserved.