Имам няколко въпроса
който може нека да ми отговори,
пак си блъскам малката главица
с тема пъстра като нашенеца.
Казват че ни канят във Европа,
оо,тя неволята ни тропа,
нашенеца нищо не разбира
и се радва все едно че всичко той отбира.
Де сте виждали в Европа
баби с две бъстунчета да кретат?
Там и ''Космодиска'' не помага,
ново здраве в гърбината ти не слага.
Нито дядовци с цървули,
дето цял ден брали дюли,
да си спретнат те компотче
защото нямат левче за бонбонче.
Цял ден в кал да се въргалят,
нашите розови прасенца,
дето днес под разни форми,
врят във калайдисани котленца.
Ние ракийка няма да мирясаме,
час по час да си варим,
вечер като тръгнем да си лягаме,
пак във кърпени чаршафи ще заспим.
Ние въпреки това се радваме -
европейци бъдещи сме си,
въпреки че във калта си газиме,
към Европата вървим.
© Силвия Спасова All rights reserved.