Не е написал нито ред,
не е прочел и ред от никого.
Това е днешният поет,
със светло бъдеще и ясно минало.
Така уверено я дава
и не признава светофар.
Оправя цялата държава...
Какъв поет? Та той е цар.
Класиците да го прощават,
живее в нови времена.
Хвала за тия, дето дават,
а другите са уйдурма.
Днес има нет, а не мастило.
Копира някой умен ред,
с това което натъкмил е,
по рейтинг вече е отпред.
Той няма сам да се познае.
Познаеш ли го, му кажи.
О, роден свят! О, свят омаен!
Когато пишеш, помисли!
© Валентин Йорданов All rights reserved.