В горù, поля и по скали
аз търся все вълшебни руни.
Места на вярата билù,
зоват ме със ефирни струни.
Свещени извори потичат
и приказна вода се лее.
От миналото ме привличат
мелодии и обич пее.
Откривам тихо знак след знак,
разчитам всяко чудно слово.
Събужда се от мъртъв мрак
любов за теб и тя отново
протяга пламено ръце
към твоето едно сърце.
Не ще те нищо заличи
от този свят, дори за ден.
Ще греят нежните очи
с живот красив и вдъхновен.
Лицето ти е светлина,
усмивката незабравима.
Ти цялата си топлина
и името ти е Любима.
Откривам тихо знак след знак,
разчитам всяко чудно слово.
Събужда се от мъртъв мрак
любов за теб и тя отново
протяга пламено ръце
към твоето едно сърце.
© Асенчо Грудев All rights reserved.