Късчета хартия,
капчици живот.
На усилен труд
вий сте златен плод.
Ще ви пращам по земята
тъмни дълбини
и ходете в мрачината,
бляскави искри.
В нощите сирашки
незаспалите очи.
Дните сиромашки,
кървави сълзи.
Късчета хартия,
капчици любов.
Вий сте златно слово
на живота нов.
© Милен Личков All rights reserved.