Късмет!
Какво му трябва на човека,
за да бъде безмерно щастлив,
да му излезе от тотото късмета
и да вземе от там лесни пари.
Да си купи красиви палати,
да си вземе той мощна кола
и приятели, но непознати,
да получи безброй, ей така.
И жените да идват във купом,
да се карат коя е наред
да получи внимание скъпо
щом от джоба подава се „лев“.
Но когато парите привършат
и останеш си „просто човек“,
изведнъж и тълпите се свършват,
няма кой да остане до теб.
Ти приятели стари си имал,
но забравил сред толкоз тълпи
и с времето бавно си губил,
но сега си самотен, нали?!?
На душата ти тежко ù става,
уж късмет си извадил преди,
но самотник след всичко оставаш,
недоволен отново, нали?
И късмета си стар запроклинаш,
не късмет, а пожар негасим,
който всичко, което си имал
след това, наведнъж, изгори.
И макар и след дългото време
този, които държал е на теб,
ще преглътне и ще приеме,
че отново ще бъде до теб!
Той не гледа „парите във джоба“,
той не гледа „луксозна кола“,
а открива приятел, до гроба,
за който би срещнал смъртта!
И разбираш тогава късмета,
той не се състои във пари,
а във онзи, който във мрака
пак до теб, все така, ще стои!
Посветено на моите скъпи приятелки: Росица Танева и Найле Уручова!
© Боряна All rights reserved.