Открехната врата
и непознати стаи –
влизаш и оставаш там.
Сред тишината
навсякъде запетаи,
сещаш се, но вече си сам.
Зад всеки ъгъл
нови въпроси,
а отговорите – многоточия.
Късмет кръгъл
всяка стена носи
и изход двупосочен.
© Никица Христов All rights reserved.