Когато пак се преродя,
ще бъде всичко по-различно!
Дали ще има и следа
от моята сегашна личност?
Животът ми ще бъде друг
и няма да остане спомен,
че някога била съм тук
пред този лабиринт огромен.
Дали безсмъртната душа
ще следва същите пътеки,
или тогава ще реша,
че има пътища по-леки?
Дали ще трябва да платя
за всички грехове от вчера,
или ще тръгна по света
любов красива да намеря?
Ще скитам ли от град на град,
за да успея най-накрая
да срещна някой непознат
и в него тебе да позная?
© Елка Тодорова All rights reserved.