За Роналдо и за Меси
писали са поетеси.
Аз пък, писал съм с апломб
за французина Лакомб.
Той не бил е примадона,
няма общо със Мадона,
нито с откачен паляк,
известен ни като Ту-пак.
Знаете за Бионсе-то,
не сте чували франсето.
Естествено, той не е Гучи,
но доста голове набучи.
Не мяза и на тоз пичага,
от оня филм, бе-Торонага.
Не участва в ,,Форест Гъмп",
не се познава с Доналд Тръмп.
За гола винаги готов,
макар, да не е Горбачов.
Не придоби световна слава,
а пък си я заслужава.
Лакомб бележеше с финес
редом с Тигана, Жирес.
Всички не успя да слиса,
но златни страници записа.
Като него са мнозина.
Сещам се поне дузина.
Без тях Роналдо, а и Меси
ще са куклени принцеси!
© Георги Янков All rights reserved.