Лакомият Васко
Днес родителите млади
пак се караха на Васко.
Пазят зъбките му здрави
и не дават нищо сладко.
За вечеря му сервират
топла пица във салфетка,
после- устна хигиена,
с детска паста, и със четка,
ама Васко- хала съща,
хич не мисли да си ляга,
долу в бабината къща
тази вечер ще избяга.
Той си знае- изненади
крие баба му във скрина,
то бонбони, то наслади,
пасти, вафлички дузина...
Тъкмо грабна шоколада,
взе да гълта и да мляска,
майка му го изненада-
за награда го напляска...
© Сиси All rights reserved.