Виж на горската поляна
суматоха днес настана.
Мечо във беда голяма
рано сутрин е изпаднал.
Зъбче много го боли
чак не може да стои,
че в сладкарницата горска
е излапал цяла торта.
Докторът е чичо Га,
той работи със мерак.
Зъбчето ще му оправи,
от беда ще го избави.
Мама Меца пръст размахва,
на мечето строго казва:
"С този твоя апетит,
все не можеш да си сит!
Зъбки бързо се развалят
щом със сладко прекаляваш!"
© Ивелина Тодорова All rights reserved.