Леден е пътят ни
***
Дните ни делнично нижат се:
няма магии и пламъци...
В скучни сърдечни отрязъци
вихри и мълнии сливат се.
Вече не ровим в душите си.
Теглим хомота със зъбите.
Вдишваме яростно мъките.
Бродим злочести в земите си.
В нощите огънят мътен е,
пепелно зее камината –
стопля отчасти двамината,
леден, обаче, е пътят ни...
© Плами All rights reserved.