Aug 11, 2009, 3:56 PM

Легенда за любовта 

  Poetry » Other
1095 0 4

Разпознах те, когато

отпивахме  на летежни глътки

                        в   любовно вино огнена жар

сред езерото на въздишките.

Пийни от яворовата чешма,

от която черпехме

свежия привкус на целувките си.

Млади се залюбихме,

ти змей беше, аз самодива,

още не стъпнала в росата...

Телата ни стебла бяха,

 раздавахме цветен прах,

очите ни бисери  мълвяха

до реката, която мои сълзи бяха.

Нощта, с ласки пресушена,

дори лозата заспиваше в нашия плен,

щурците ни приканваха

да допеем песента им в

позлатен рефрен!

 

© ДИМА All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??