Ти днеска настървено пита
кой, какво, кога и как е крал
и защо тъй безцеремонно беше свита
лейката във къщата, където си живял.
Аз готов бях всичко да заложа,
че ти дори и това ще понесеш
и само ще помолиш дядо Боже
да трансформира гадовете в леш.
Такова пожелание не ти отива,
но все пак не си направен от гранит.
Дори да те боли и да се чувстваш адски криво,
кажи: „Ебаният ебан е, а битият е бит“.
© Стефан All rights reserved.