Когато вечер лягаш си с въпроси,
дали за този свят си бил роден,
дали животът е цветя и рози –
веднага си спомни за мен!
Когато нощем не заспиваш
от тъжни мисли уморен,
когато логиката не намираш –
веднага си спомни за мен!
Когато сутрин се събуждаш
от вик на птица за нов ден,
хоризонта син ще стигнеш,
ако се сетиш пак за мен!
Когато смисъл не намираш
да продължиш със нов рефрен,
поискай си живот на заем –
поискай си го като мен!
Лек ден!
19 юни 2016 г, 7,39 часа
© Таня Чардакова All rights reserved.