Лека нощ, заспиващи хора.
Аз си тръгвам на бели крила.
Не жадувам за сива умора.
Моят свят е роден в чудеса.
Не живея в бетонната клетка
със мечтите от тъп сериал.
Не очаквам парите по сметка
и за месеца, колко съм дал.
Пак денят ми отново е нула
не намерих човека мечта.
Казват, някъде, някоя чула,
че било е голяма лъжа.
В моя дом отдавна го няма
метрономът за нови дела.
И на шах със царица измама,
все печеля на друга дъска.
Вярно куцам и падам и ставам.
По земята така се върви,
но в небето орел си оставам
Светлината така го реши.
© Гедеон All rights reserved.