Макар че
са ми тихи
ветровете
оставих
птиците
да спят
навън,
небето
да събира
портокали
за утрото
на кроткия
ти сън.
И казах още
лека нощ
на чудесата
избрали
мен
за твоя
път
нелек,
а ти ме
гушваш –
спи
момиче
от луната,
светът
е чуден,
аз съм
твоя
лек.