***
Аз търся лекарството, което
да излекува болката ми във сърцето.
В аптеките го няма – зная...
Пуста е малката ми стая.
И хапчето нежност се нарича,
целебно е, ако сърце се врича
на друго за цял един живот:
две души, тръгнали по брод,
и който ги отвежда към безкрая
на нежна радост и сладостна омая...
Но аптекарят умрял е отдавна вече -
а ти си толкова, толкова далече.
Тъй жадуваният хап го няма...
Има ли го някъде, или е измама?
© Валентин Кабакчиев All rights reserved.