Aug 3, 2014, 9:58 PM  

Лекомислие 

  Poetry » Phylosophy
397 0 0

Най-лесно е човек да лекомисли.
Под лупа да не гледа на света...
Нещата си до край да не обмисля,
да търси само свойта суета!

 

И лесно да търгува Съвестта си,
във името на своя интерес!
Лъжите си напразно да не ръси,
на силните да клати   своя фес!

 

И никога в очи да не те гледа
и сам на себе си  да носи срам,
да търси незаслужена победа,
на чуждо място да застане сам!
 24.07.2014г.Драгойново

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??