Колко е приятно днеска!
Дъжд навън лудее.
Слънчо май се е разсърдил,
скрил се е, не грее.
Нека да ви кажа тайно,
аз дъжда обичам!
Той ми прави топли локви,
ей сега ще тичам.
Пак във локвите ще скачам
с босите крачета.
А водата силно плиска
смелите момчета.
Те се мръщят, уж сърдити,
после с мен се смеят.
Нищо, че се сърди Слънчо,
нашите очички греят!
© Мария All rights reserved.