Вечерта преваля,
потулва светлината,
вечерница изгрява,
търкулва се луната.
Птиците замират
нейде в тишината,
южнякът пак полъхва,
сам бродник в тъмнината.
Някъде припламват
фенери на светулки,
започва жив концерт
от щурчови цигулки.
© Магдалена Костадинова All rights reserved.