Имахме си ние герой велик,
зрял революционер и политик,
борец за свобода и правдини
преди повече от сто години.
Безкрайно смел и непоколебим,
показа ни, че тиранът не е непобедим
и с огромната си душевна сила
насочи ни по пътека, що ни бе спасила.
Той ни бе знаме и крило,
показа ни изхода от гнет и зло,
показа ни, че само с борбата
може да се постигне свободата.
Показа ни и пример даде,
предател жалък го предаде,
но остана той във вечността
c благорадството и честността!
© Георги All rights reserved.