Лицемерието ходи по Земята
ухилено, ласкаещо и мазно
то знае, че е ценно за раята
и се раздава като за последно... безобразно.
Усещам го как броди за души
през зъби пуснало усмивка мазна
и колко ли сърца ще заплени
със свойта двойнственост заразна.
То всеки ден ни се показва
в лица на личности "велики"
и от екрана подло се подмазва,
за да живурка във дома на всеки.
Страхът е най-добрият приятел на лицемерието
© Неземна All rights reserved.