Лихвите на заемите в любовта
Аз изобщо не обичам заеми да тегля,
не знам защо този кредит сърцето позволи
и взех те от ръцете ù, от нея,
ти сам дойде и с офертата си го изкуши...
Убеди го, че няма никакво време
И принуди го силно и бзусловно да те обикне,
този заем да не мисли, да приеме,
а после ще го изплати някак и ще свикне...
Реших да си те позволя, все пак живота е един,
да се лишаваме от всичко хубаво не е честно,
защото е късно или в момента нямаме пари,
защото ще боли или няма да е лесно....
Така аз приех този заем безумен,
с ясното съзнание, че е неплатима грешка,
веднъж искаш силно и си толкова влюбен,
че готов си целия живот да си пожертваш...
И да, това, което искаш получаваш -
усещаш какво истинско щастие, макар с вина,
но за жалост имаш малко време да му се порадваш,
А после знаеш, чака те дълга...
Да вземеш някого от някого е от греховете непростими
пазете се хора от заемите в любовта,
защото там лихвите високи са с нищо неплатими
и правопропорционално на чувствата растат!
© Радослава Михайлова All rights reserved.