Намерих чудната страна на лилипути.
Избили с радост всички великани.
Разказват, че от Бог били не чути,
но цялата Земя навред ги храни.
Били те дребни, но велики,
защото всичко могат да ядат
и нищо, че останали безлики,
те имали ужасно здрава плът.
В страната раждали се и високи.
Проблема си решили ей така.
Отсичали главите на посоки.
Еднакъв ръст е точна красота.
Не си мислете вече, че ги няма.
Напротив завладели са света.
Гигантите те казват са измама,
с която плашат своите деца.
Творят еднакви стихове и песни
с объркани, безсмислени слова.
Критерии в изкуството са лесни.
Шаблонни мисли, чиста празнота.
Отчаян съм, ще търся исполини.
Безумие сред лилипутска пустота.
© Гедеон All rights reserved.