„Листопад“
по Решат Нури Гюнтекин
Болезнено реална -
в плен на онзи миг.
Сълзи несподелени...
глухо шепнат стих.
Изгубена и дръзка,
и смела, но сама,
вихрушка разпилява
спомен от мечта.
Болка днес докосва
всички сетива.
В пламъка догарят
отломки от нощта.
Бягството е изход
само от света,
но къде ли ще се скриеш
от своята съдба?
Болезнено греховна
е вече любовта.
Завист и обида
вледеняват в миг кръвта.
В къща без усмивки
няма и искрица.
А болката пулсира
в удар от плесница.
Щастие ли просиш
в празните надежди,
или пак ще се преструваш,
кротко сключил вежди?
Мечтата ти погреба
всеки миг от вечността,
но присъда от решетки
заключи днес страстта!
17.02.2010 година.
Шумен
© Галена Върбева All rights reserved.