Литературен критик
Искам кат’ поет да блесна,
всеки мен да оцени,
но не става толкоз лесно –
иска се талант, уви!
А пък вий не ме винете,
че наваксвам с друго аз.
С критика ми позволете
да се извися над вас.
„Туй за лексиконче става.”,
„Тук синтаксисът е зле.”,
„Хич това не впечатлява –
оценявам го за две!”
Че какво пък?! Толкоз мога!
Разберете ме добре –
искам само да достигна
поетични върхове!
Януари, 2015
А. Б.
© Анна Банчева All rights reserved.