Dec 8, 2007, 12:58 PM

Локва без дъжд 

  Poetry
648 0 4
Чудно нещо става, виждам локва,
а то от месеци не е валяло!
Стъпвам в нея, а оставам суха,
тръпки побиват моето тяло!

И като кино лента стара,
в тази локва кална...
Животът ми минава
на фона на песен бавна!

Дали тази локва не е от сълзи?
Или пък е спомен от любов изпепелена?
Дали не е направена от детски мечти,
молещи за капка дъжд?

Ако е така, нека небето да попитам,
дали не може дори за миг да прати дъжд?
И аз от локва на локва да прелитам,
да стигна златната ръж!

© Усмивка All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??