Dec 6, 2017, 9:49 PM

Лондонска атмосфера 

  Poetry
312 0 1

Пияни, дрогирани,

черни и бели.

Някои забързани,

други са спрели.

Един спи в кашони,

друг свири с китара,

един с – панталони,

а друг яке няма.

Някой крещи,

друг с – телефона,

трети мълчи,

а други се гонят.

Един проси пи-та,

друг тегли банкноти.

Някой залита,

а друг се кикоти...

Един е с лифлети,

друг чете вестник.

Един трие билети,

друг пее си песен.

Един слави Бога,

друг се озърта,

трети се моли,

пуши четвърти...

Никой не гледа

чуждата риза.

Лондон живурка

без видима криза.

 

 

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • И тя май ще дойде... А Тереса Мей украсява елхи със сребърна обувка с токче. Мъдрост голяма. Да живее консумирането и покупките
Random works
: ??:??