По "Тиха песен" - Валери Станков.
Видях от теб постъпки непростими
и чух аз думите ти укорими.
Че ти попари свежите дървета
и ми разби душата на поета.
Направи ти и нощите ми черни
със думите и стъпките неверни.
Душата ми нацяло ти разлисти
и тук нацапа всчките ми листи.
Че ти си зла и тъй немилостива...
Да теб сърцето ми дори изстива.
Написах в края лоши два-три стиха
и те във мене любовта убиха.
© Никола Апостолов All rights reserved.