"Лошо време"
Разминахме се с очи,
аз и един спомен оцелял.
Не е проблем, но уви,
в тях моят облак ослепял
започна да ръми.
Валя,
валя,
вали.
Подминах се с настинки,
довчера втрисали ме цяла.
Не е проблем, нали,
в тези хронични времена
все от нещо да боли.
Нали,
нали ръми.
Разминах се с душата си,
останала на онзи тъмен ъгъл.
Не бе проблем, дали
аз твърде дълго я изчаках
на сухо, под клепачи.
Нали валя,
вали.
Проскърца нещо в мене,
сърцето вратичката отвори.
Не е проблем, кажете?
Обичаш изведро, но може ли
без ключ, таванът протече.
Tyп-туп,
кап-кап,
и тук, и тук...
© Боряна All rights reserved.