Луната
Гледал си по филмите, нали,
как влюбените гледат към луната...
И мислят си - дали и другият седи
и отправя поглед в небесата...
Сега седя срещу прозореца на земята
и мисля - истина ли е това?!
И почвам да споделям на Луната
как те обичам и ми липсваш сега.
Разказвам ú за нашата любов,
през хубавите ни спомени минавам...
И я моля само за едно -
от мен да те целуне, все едно сме двама...
Моля я да освети твоята стая
и вместо мен да легне тя до теб,
че те обичам и съм твоя да ти каже
и да ти пожелае вместо мен късмет...
Да направи така, че да не ти лисвам,
да избърше топлите ти сълзи,
да ти каже, че те желая и искам
по-скоро да се върнеш ти...
След няколко дни се връщаш от там,
а аз ти повтарям думите познати:
-Не ми разказвай - всичко знам!
-Откъде го знаеш?
- От Луната!
03.08.2011
© Радослава Михайлова All rights reserved.