ЛУННА НОЩ КРАЙ МОРЕТО
Слънцето уморено заспива
в пазвата ласкава на морето.
Със завивка алена се завива
и здрач морав забулва небето.
Укротени и плахи, вълните
в нощ като тази вълшебна,
с нежност целуват скалите,
с въздишка за обич съдбовна.
Ей там, от високо, високо,
пълнолика, сърдечна, Селена,
усмихва се щедро, широко
и спуща сребриста пътека.
По нея ни кани да минем,
да идем на пир полунощен
в царство на сънища леки.
Ала морето с рев мощен
се сърди и брани покои,
не пуща потока запален...
Сребристата лунна пътека
ни грее със лик нереален?
Чайки на бряг са заспали,
нощният бриз да ги гали.
© Анка Келешева All rights reserved.