Луната - самотна невеста.
Звездите - гиздави сватбари.
И облаците - белоснежната й рокля.
Милиони погледи я обладават.
Тя никого не вижда.
Любимият си чака.
Той - спътник в далечна галактика.
Невъзможна ласка помежду им!
Безкрайна тъга като
отсъствието на слънцето в нощта.
Очите й - пресъхнали герани.
Единствена, незабравима.
Небесната Джoконда.
Безмълвно се върти, да го съзре
във ехото на светлините.
Сърцето й в очакване трепери.
На златния си трон остава вярна.
Приспива всяка вечер порива за бягство.
Сама, изгубена в небето -
път на заблудените.
© Антония Спирова All rights reserved.