Apr 3, 2012, 4:30 PM

Лястовица бяла 

  Poetry » Love
902 0 22

Ще седна на перваза на съмнението

и ще надникна в твоите въпроси,

във тях недей търси спасение,

а в пролетна бездумка цветнокоса...

 

Ще метнеш слънцето с ръката си изящна

и в мартеница ще завържем  вятъра,

а зимата ще се разтапя – бясна,

че сме прегърнали с очите лятото...

 

Вините ни ще борят болки - с устните,

а пък сълзите ни ще са кърма за смелост

и ще отгледаме в прегръдките си истина,

че се завръщат лястовици бели...

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??