Кажи ми, Боже, лястовица бяла
дали я има и къде гнезди.
За глътка обич и при мисъл вяла
все нея търсим, чакаме. Нали!
Поверие ли е, или реалност...
Жадуваме при нас да долети.
И в буйна младост, и в премъдра старост
все търсим я с отворени очи.
По белите крила хабер да прати,
да предвещае бяло в дните ни.
От белотата да туптят сърцата
с надежда за щастливи бъднини.
Боже, кажи, че лястовица бяла
и наш’те ширини ще освети.
В зениците за нас надежда сбрала,
под бащините стрехи ще гнезди.
Ромашка, 12.11.2023 г.
© Златка Чардакова All rights reserved.
Поздравления!