Хей, детенце мило с телефон в ръце
вънка слънце грее, даже е 3D.
Зная, че модерни са – форуми и блог,
но човек живее в свят красив, широк.
Той не се побира в клауд или на диск
и не се релоудва всеки минал миг.
Сприрай интернета, лято е сега
планини изкачвай с песен на уста
или пък на плажа, ей така, с ръце
замък построи си. После от сърце
някого напръскай с воден пистолет,
щото е по бански, а е със таблет.
Вярвай, че не можеш да даунлоуднеш тен
нито пък усмивка, щастие съвсем,
нищо тук не спира щом не си в обхват,
с HD резолюция е шареният свят.
Слънце ще те грее, дъжд ще те вали,
ала ще е истинско, не онлайн, нали?
Лятото ще мине, запомни дете,
профилът се трие, спомените не!
© Веселин Банков All rights reserved.