Лято е, още е Септември...
Какви са по витрините тези зимни дрехи,
къде е тръгнало това проклето ято?!!
Рано е, още е септември,
още не е есен, а е лято...
Защо туристите си тръгват от морето,
когато още жарко слънце грее там,
а на мен ми се свива сърцето,
че ще се сбогувам с моя летен блян...
Какви са тези ранни вечери,
какво като по-рано се стъмва вън,
лято е, още е септември,
вълните още пеят с чуден звън...
Какви са тези жълти килими,
листа, защо не си стоите по местата?!
Не е есен, още има ниви,
които припяват тихо, че е лято...
Защо затваряте децата в класни стаи,
когато още чака ги навън играта,
защо морето всеки изостави,
като е септември, още лято...
Къде е лудият плажен купон,
нима навън не е времето познато,
защо бързате да изгоните най-хубавия сезон,
като е септември и е още лято?!!!
11.09.2011
© Радослава Михайлова All rights reserved.