Златно лято локвите изпива.
Хвърчила заничат над поляни.
Сред нивя вий венци самодива
от цветята, в утрото набрани.
Ето там омара се навдига.
През плета латинчица наднича.
Слуша - звънко пее тук авлига –
и приглася влюбено момиче.
Вятърът лудуващ ли го пита:
Все тъй ли преживяваш – със мечти?!
Пламъче-светулка се заплита
в смолистото на перлени коси!
© Мери Попинз All rights reserved.
"Не зная какво означава,
но мъчи ме смътна тъга;
Легенда прастара не дава
покой на ума ми сега."
Хайнрих Хайне