Събуло зимните ботуши,
преминало през пролетни води,
небето ризата си сУши
и слънчева пътека си гради.
По нея лятото ми слиза
и носи слънцето на своя гръб.
То пясъка със лъч облиза
и спря над хоризонта си на ръб.
И пусна слънцето в небето
да грее с ярката си светлина.
А то запали в миг кюмбето
и пак заля брега със топлина.
Брега се нажежи до бяло.
Небето се превърна на стъкло,
че какпка дъжд не е валяло...
СтанА излишно всяко облекло.
По пясъка се лутат стъпки.
Народът тук е вече гол и бос.
Надушвам бирените тръпки
и карти за игра на "всичко- коз".
© Никола Апостолов All rights reserved.