Лъч в здрача
Зад сива пелена и здрач
проблясва жар от огнени опали...
Но капката светлина
не разгонва сенките...
Трептят в душата
безцветни светлини...
Дъх на влага (плесен).
Роси дъждът иглист
по миглите...
От нареза на набраздени спомени
завесите са се съдрали.
Оставят някак тъжен шум
от трепета, отишъл си завинаги.
И през "прозорците"(очи)
наднича мрак.
В усойна тишина
лъчи благоговейни
изтръгват светлина...
Копнежите отминали
пламтят в "прозорец" сляп
и блик след блик отскача
от бронза черен...
В здрача...
© Дани All rights reserved.