Лъжа
Излъгах, че не те обичам,
грях ли бе това?!
Казах ти, че си ми само приятел,
а ясно осъзнавах любовта!
Излъгах те, но нямах избор.
Луда ме нарече ти.
Луда съм, но луда съм по тебе,
а от тази лудост най-боли!
Какво ли трябваше да кажа,
нали приятел си ми ти?!
А приятеля по друг начин се обича
и не страдаш толкова, когато той сгреши!
Трябваше да ти призная може би,
че не по приятелски те аз обичам.
И дори мой приятел да си ти,
"любими" искам аз да те наричам!
© Елена Филипова All rights reserved.