Любов
Любовта не е изневяра.
Тя е мъдрост,
тя е светлина,
тя е живот.
Тя е живот за двама -
и в радост и беда.
Любовта не е слабост.
Любовта е сила,
която крепи човека,
и в мрак и страдания земни.
Любовта е крилата.
Тя превежда над
бездни дълбоки
и по тесни стръмни пътеки.
Любовта е светлина за очите
и в най-дълбоката нощ.
Тя е пътеводна звезда за
душата в пътя към безкрая.
Любовта е уважение
към човека до теб,
тя е усещане на
душата в този човек
и ефирно докосване
до малките дребни неща.
Любовта не е просто опиум,
тя е светлина.
© Кети Иванова All rights reserved.
Някак... идеята - хубаво, но не звучи добре точно в тази форма...