Любовта е като книга,
за да я разбереш,
трябва да осмислиш всеки ред.
Заслушай се в думите ѝ,
в метафорите се крият мислите ѝ.
Долови мелодията на езика ѝ,
тя така рисува същността си.
Любовта е загадка.
За да я почувстваш,
намери ключа към интимността ѝ.
Дълбоко вгледай се в лицето,
но не се привличай от красотата, оцени темпераментността.
Нежно погледни в очите,
дори когато са затворени, почувствай искреността.
Любов е чувство.
Любовта се доказва.
Любовта, без любовта е мираж.
Пий от чашата ми,
разкривам душата си – топла и добра.
Подарявам роза в знак на любовта си.
Сърце си давам, да те обича страстно.
Любов е като паяк,
който плете невидима прежда –
примката на опянението.
Вопъл от копнеж, носещ слънцето в деня
и изпращащ луната в нощта.
Ох, сложна магийо, ти даваш смисъл на живот.
Ох, любов и причина за борба!
© Tebasile All rights reserved.