Любов, доста банално звучи,
няма принцове и сбъднати мечти,
мит разказван само в приказки.
Днес принцът на твоите мечти
е мъж с много пари,
не търсиш любов,
търсиш идеални лъжи,
откриваш, че без любов не ти тежи,
никой с нож не реже сърцето ти.
Ходиш сама по тъмни улици,
правиш се на силна,
нищо на лицето ти не си личи,
с много грим рисуваш изкусна маска,
ръце, които не различават удар от ласка,
очи, в които никога не се раждат сълзи.
Да усещаш самотата,
макар и сред хора,
по-празна от пустиня се чувстваш сред тълпата.
Силата не стои зад скритите очи,
тя гори и в думите, и в делата,
още по-тъжно звучи в живота на поета
и онази тежко отронена сълза,
"Боже, колко мъка има по тази земя"
© Мария Манчева All rights reserved.